A webdizájn megértése: Néhány alapvető tipp a használatra

Weboldal készítése ijesztő feladatnak tűnik! Hogyan dolgozzon ki esztétikai szempontból kellemes webhelyet? Hogyan kezdje el megtanulni a szükséges programozási nyelveket? A következő cikk ezekkel a kérdésekkel foglalkozik, és segítséget nyújt egy elegáns és funkcionális weboldal létrehozásában.

Tesztelje webhelyét, hogy megtudja, működnek-e a fő fordítási szolgáltatások megfelelően a webhely fordításakor. Egyes webhelyek sok nemzetközi látogatót fogadnak, és ezek a látogatók néha olyan szolgáltatásokat használnak, mint a BabelFish és a Google Translate, hogy a szöveget saját nyelvükre fordítsák. Bizonyos webdizájn-problémák, különösen a rossz szerveroldali kód megbonthatják ezeket a szolgáltatásokat.

Használjon leíró címet. Számos webhelytulajdonos elfelejti elnevezni oldalát, vagy elnevezni valami általános, például a "Welcome page" oldalt. A keresőmotorok a címek leírását használják rangsorolásukban, tehát ügyeljen arra, hogy a lehető legelemesebb legyen, anélkül, hogy a fedélzetre menne. Győződjön meg arról, hogy használható-e a nézők és a keresőmotorok számára.

A keresőmotor abszolút kötelező, ha webhelye nagyobb, mint néhány oldal. Az emberek megszokták, hogy a keresőmezők az oldal jobb felső sarkában legyenek, ezért tedd oda. Ezeknek lehetővé kell tenniük legalább egy kifejezés keresését, de jobb, ha több kifejezést is engedélyezi. A webhelyén használható keresési funkciókat találhat olyan webhelyeken, mint a Google.

A webhelytérkép elkészítése a webes tervezési folyamat nagyon fontos része. A webhelytérkép hatékony módja a látogatók tájékoztatására a webhely különféle tartalmairól, és nagyszerű eszköz a webhelyen való navigáláshoz. A keresőmotorok bejárói hasonló okokból is felhasználják az Ön webhelytérképét, ezért a webhelytérkép beillesztése javíthatja a keresési rangsorolást. Győződjön meg arról, hogy webhelyén található webhelytérkép, és hogy készen van-e.

A linkeknek tartalmazniuk kell a szöveget. A tartalommal mutató linkeknek elég jól láthatónak kell lenniük ahhoz, hogy a néző megmutassa, mit kattintanak. A szöveg nélküli hivatkozásokra tévedéssel könnyen kattinthat.

A mobilalkalmazáshoz való weboldal tervezésekor fontos, hogy a megfelelő képernyőfelbontást válassza. Android-tól iPad-ig a helyek másképp jelennek meg az eszközökön. Ha a legjobb eredményre számít, akkor használjon olyan képernyőfelbontást, amely bármilyen típusú képernyőn jól néz ki.

Míg a webhely elindításához a házigazda tervező eszközeinek felhasználása jó ötlet, soha ne hagyatkozzon teljes mértékben ezen eszközökön. A sablonkon túlmutató azt jelenti, hogy lesz egy webhelye, amely kitűnő, a látogatók számára olyan tartalmat kínál, amelyre vissza fog térni, és nagyobb profitot eredményez.

Minden weboldal-tervezőnek szüksége van egy jó platformon a munka kipróbálására, és valószínűleg az XAMPP a legjobb ott. Az XAMPP lehetővé teszi a tesztoldalak futtatását a PHP-vel és a mySQL-vel, így mindig észrevehet bármit, amelyet meg kell változtatni. Az XAMPP egy viszonylag könnyű letöltés, amelyet szintén könnyű kitalálni.

Maradjon olyan alapvető elrendezéssel, amely nem olyan zavaró, hogy ne keverje össze magát. Tegye ezt úgy, hogy előbb leszerezze az alapokat, majd mindent megtegyen, hogy frissítsen egy közbülső webhelyre, és onnan halad egy olyan webhelyre, amely a végén haladó.

Ha előrehalad a webdizájn szakaszaiban, és rendelkezik már működő és működő webhellyel, akkor ellenőriznie kell, hogy nincs-e rendetlenség a hirdetésekkel. Az emberek nem bánják a hirdetéseket, de utálják, amikor sok minden megnehezíti a webhelyen való navigációt, és nem akarja, hogy az emberek őrültek legyenek.

Ne feledje, amit éppen olvasta, amikor elkezdi vázolni a tervét. Használja ki az összes lehetőséget, és maradjon tájékozott a webdesign minden jelenlegi trendjéről.