Értékes információk, amelyek segítenek a személyes fejlődés útján

 

A személyes fejlődéshez vezető út sok akadályt tartogat, és úgy érezheted, hogy fogalmad sincs, merre indulj el. Amint elkezdesz körülnézni, felfedezheted, hogy rengeteg információt kell átválogatnod, hogy megtaláld, amire szükséged van. Ha néhány egyszerű, de hatékony tippet keresel, vess egy pillantást az alábbi cikkre.

 

Legyen pozitív hozzáállásod. Ne feledd, hogy minden nézőpont kérdése, és ha minden reggel egy pozitív helyről indulsz, akkor ezt magaddal viheted, és a megfelelő módon keretbe foglalhatod a dolgokat. Hamarosan sokkal jobban fogod tudni kezelni a problémákat.

 

Mielőtt tisztelhetnél másokat, vagy mielőtt tiszteletre méltónak ítélnének, először önmagadat kell tisztelned. Ha gondoskodsz a saját egészségedről és boldogságodról, akkor ezután átáradhatsz a szeretteid és kollégáid életébe, hogy őket is felemeld. Az, hogy másokat magad elé helyezel, csak akkor történik meg, ha már megtaláltad a saját identitásodat.

 

Tölts időt olyan emberekkel, akik hasonló gondolkodásúak hozzád. A megfelelő emberek segítenek abban, hogy motivált maradj a céljaid elérésében. Kerüld azokat az embereket, akik nem tisztelik azt, amit el akarsz érni. 

 

Naponta vezessen listát a haladásáról. Amikor ezeket a listákat elkészítetted, ne dobd el őket olyan gyorsan. Csak azért, mert a listák elkészültek, még nem jelenti azt, hogy végeztél velük. Próbáld meg körülvenni magad a haladásoddal, tartsd meg és tedd ki őket. Ez lendületet adhat, és tudatja veled, hogy képes vagy elérni a céljaidat.

 

Ha van orvosod és terapeutád is, győződj meg róla, hogy egy oldalon állnak. Az orvosodnak és a terapeutádnak nem feltétlenül kell kommunikálnia egymással. Lehetséges azonban, hogy az egyiket folyamatosan tájékoztatni szeretné arról, hogy a másik mit csinál. Ezzel elkerülheted, hogy a terápiás segítségedre legyen.

 Ezzel elkerülheti a későbbi zűrzavart és komplikációkat.

 

Védekezz a halogatás és a lomhaság ellen egészségesebb étrenddel. Tartsd távol magad a magas telített zsírtartalmú ételektől, mint például a hamburger és a sült krumpli. A zsíros ételek fáradtságot, lomhaságot, valamint lassabb gondolkodást okoznak. Ez megnehezíti, hogy koncentráltak maradjunk és végig csináljuk a teendőink listáján szereplő összes feladatot.

 

Ha stresszesnek érzed magad, ne feledd, hogy rajtad múlik, hogy nem reagálod túl a helyzeteket, amelyekben találod magad. Ha kívülállóként néznéd a helyzetet, hogyan éreznéd magad, vagy hogyan látod majd a dolgokat egy év vagy öt év múlva. Ha ilyen szempontok szerint gondolkozol, az segíteni fog abban, hogy átgondold a nézeteidet.

 

Miközben fontos, hogy ne rágódj a múltadon, az is nagyon fontos, hogy elgondolkodj rajta, és azon, hogy mi köze van ahhoz, hogy milyen vagy ma. A múltadban elkövetett hibák helyrehozása segíthet rendezni a dolgokat, továbblépni és megtanulni, hogyan kezeld a jelenlegi helyzetedet.

 

Miben vagy jó? A lehetőségeid maximalizálása fontos az egészséges és teljes élethez. Elengedhetetlen, hogy ne hagyd, hogy pókhálók nőjenek a tehetségedre, és ne hagyd, hogy a lehetőségek elszálljanak melletted. Állj ki, és kapcsolódj be olyan tevékenységekbe és ügyekbe, amelyek megfelelnek a hiánypótlásodnak.

 

 Bízz meg valakit, akiben megbízol a céljaidban, és fordulj hozzá, ha megnyugtató dicséretet szeretnél kapni az előrehaladásidért. Egy igaz barát udvariasan emlékeztethet arra is, hogy egy kicsit keményebben kell dolgoznod. Az elszámoltathatóság képes arra, hogy szorgalmasabban dolgozzunk céljaink eléréséért.

 

Ne menekülj az olyan emberek tanácsai elől, akik szeretnek téged. Persze nem biztos, hogy a tanácsaik mindig helyesek, de nem árt, ha meghallgatod, amit mondani akarnak, és lehet, hogy valami nagyon fontosat tanulsz magadról. Az embereknek gyakran nehéz úgy látni magunkat, amilyenek valójában vagyunk.

 

Alakítsd át az álmodat olyan vágyaddá, amit mindenképpen meg kell valósítanod. Az álmok valóra válnak, ha elég keményen dolgozunk értük. Hajlamosabbak vagyunk keményen dolgozni valamiért, amire vágyunk, mert tudjuk, hogy az valóban meg fog valósulni. Ha a céljainkról álmokban gondolkodunk, azokat soha nem tekintjük valóságnak.

 

Találj ki egy személyes definíciót arra, hogy mit jelent számodra az idő. Elsőre furcsán hangzik, hogy tudatosan gondolkodjunk az időről, mégis ez a személyes fejlődés egyik legfontosabb tényezője. Ki kell találnod, hogyan értékeled az időt, hogy megértsd, hogyan kell eltöltened. Vannak, akik másodpercre pontosan mérik az időt, és igyekeznek minden egyes percbe a lehető legtöbb erőfeszítést beletenni, míg másoknak lazább a meghatározása. Találd ki, hogyan akarod beosztani az idődet.

 

Személyes fejlődési céljaid elérésében segítségedre lehet, ha sokat olvasol a témában, és olyan könyveket választasz, amelyeket doktori címmel rendelkező emberek írtak. A témában rengeteg olyan anyag áll rendelkezésre, amely betekintést nyújt abba, hogy mi akadályozott meg abban, hogy hamarabb véghez vigye ezeket a változásokat, és hogyan győzze le ezeket a kihívásokat.

 

Ha úgy találod, hogy van egy bizonyos személy, aki nagyon az agyadra megy, akkor maradj távol tőle, amennyire csak lehet, amikor úgy érzed, hogy stresszes vagy. Végül talán képes leszel pozitív megoldást találni a velük kapcsolatos érzéseidre.

 

A személyes fejlődés arról szól, hogy egy új énednek szenteld magad. Ez azt jelenti, hogy a régi énedet a problémáiddal együtt a múltban hagyod, és egy új perspektívával helyettesíted. Ez az új perspektíva lehetővé teszi, hogy ugyanazokat a régi helyzeteket új módon szemléld, ami lehetővé teszi, hogy legyőzd azt, ami korábban megakadályozta, hogy megnyílj.

 

Mindössze annyi kell ahhoz, hogy elkezdj jobb emberré válni, és élvezd azt az életet, amit megérdemelsz, hogy megteszed az első lépést. Még sok mindent meg kell tanulnod, de alkalmazd a fenti tippekben foglalt információkat, és máris úton leszel. Győzd le az utadban álló akadályokat, és légy a legjobb, aki csak lehetsz.