Lakásfelújítás: mit kell tudnod és mit kell még tudnod

Tegyük fel, hogy láthatja, hogy néhány lakásfelújítási feladat vár rád. A fürdőszobai csaptelepek cserére szorulhatnak. A konyhai szekrények cserére szorulhatnak. Mint minden háztulajdonos tudja, a lehetőségek végtelenek. Amint felismeri az igényt, a kérdés az: "Hogyan kezdjem meg?" Ez a cikk tippeket ad a kérdés megválaszolásához.

Még egy kis lakásfelújítási projekt is jelentős növekedést jelenthet otthona értékében. Ha otthona eladását fontolgatja, fontoljon meg néhány kisebb projektet. Például fesse ki a házát kívül és belül egyaránt. Ezzel az egyszerű munkával, amely mindössze néhány száz dollárba kerül, közel 1000 dollárral növelheti otthona értékét!

Ha új szekrényeket helyez el otthonába, konyhája szépségben és stílusban ragyog majd. Az új szekrények megmutatják családjának és barátainak, hogy konyhája professzionális hely a főzéshez és a szórakozáshoz. Megtalálhatja a világos és sötét pácolt fa szekrényeket, amelyek lehetővé teszik, hogy konyháját egyedi ízlésének megfelelően alakítsa ki.

Ha lakásfelújításról van szó, ügyeljen arra, hogy vegye figyelembe a környezetét, és csak olyan fejlesztéseket hajtson végre, amelyeknek van értelme. Például egy fedetlen fedélzet Arizonában vagy egy napozószoba, amelyen nincs szellőzés Michiganben, értelmetlen felújítás lenne, és a potenciális vásárlók megkérdőjelezik a ház fenntartási döntéseit. Ragaszkodjon a kívánt dolgokhoz, és tartsa a projektjeit elfogadhatónak az otthona éghajlatában.

Ha professzionális szervezőt bérel fel otthoni tároló átalakításhoz, csodákat tehet otthona megjelenésével. Legtöbben a ház minden területét megtaláljuk, ahol a tárgyak hajlamosak meghalni. Mindannyiunknak vannak olyan területei, amelyeket megnézünk, és azt mondjuk, hogy holnap rendbe tesszük. Egy profi szervező javasolhat változtatásokat, amelyekkel elkerülheti ezeket a problémás területeket, és hatékonyabbá teheti otthonát.

Ha kevés a készpénze, de át kell alakítania a konyhabútort, nagyszerű módja annak, hogy pénzt takarítson meg, ha elhagyja a szekrényeket. Állítson fel néhány szép polcot a falon tartályokkal, ahol tárolhatja a tárgyakat, és használjon kosarakat a nagyobb élelmiszerek tárolására, amelyekre szüksége lehet. Ez egy igazán csinos, kopott elegáns megjelenést hoz létre, amely remekül mutat a régi gyarmati otthonokban.

Mielőtt elkezdené festeni a könyvespolcot a nappaliban, győződjön meg róla, hogy lecsiszolja természetes felületére. Miután lecsiszolta, feltétlenül olvassa el az egyes festékválasztás előnyeit és hátrányait. Ezzel az elképzelt könyvespolchoz jut.

Ha ügyes ember vagy, és meg tudja érteni a terveket, fontolja meg, hogy saját maga végezzen néhány lakberendezési munkát. A kis és egyszerű projektek javíthatják otthona általános megjelenését. Ha saját kezűleg csinálja, pénzt takarít meg, és elkerüli azt a súlyosbodást, hogy kisebb munkákhoz vállalkozót keressen. Magabiztosabbnak fogod érezni magad, és sokkal büszkébb leszel otthonodra.

Takarítson meg pénzt egy leeresztő kígyó megvásárlásával. Ez segít elkerülni, hogy olyan gyakran vásároljon lefolyótisztítószert. Tudnod kell, mit csinálsz egy leeresztő kígyó használatához. Jó ötlet lehet szakember tanácsát kérni, mielőtt dolgozni kezdene vele. A lefolyók és a csövek különböző méretűek, ezért vásároljon megfelelő lefolyó kígyót a munkához, hogy minimalizálja a károkat.

A lakásfelújítási feladatok soha nem érnek véget a lakástulajdonos számára. De nem annyira zavaró, mint inkább büszkeség forrásává válnak, ha sikeresen befejezi a projekteket. Aztán, látva az elvégzett kézmunkát, büszkén mondhatod magadnak: "Igen, ezt csináltam, és jól tettem."