Megvan a válasz, Önnek megvannak a személyes fejlesztési kérdései

Amikor azon kapja magát, hogy önsegítő küldetésbe kezd, akkora források bősége áll rendelkezésére, amelyeket felhasználhat. Ez a cikk felvázol néhány ilyen forrást, valamint számos tippet, amelyek segíthetnek elérni céljait, függetlenül attól, hogy mik is azok.

A legbölcsebb módja annak, hogy beindítsa az életét, és emlékeztesse magát arra, amit nagyra tart, ha figyelembe veszi saját halandóságát. A halált és az élet rövidségét figyelembe véve meghatározza, hogy mire kíván törekedni, és kivel szeretné tölteni az idejét. Ez baljóslatúnak és betegesnek tűnhet, de "a bölcsek a szívükre veszik".

Ismerje fel és értékelje a jelenlegi állapota és a személyes fejlődési céljai közötti távolságot. A személyes fejlődés nem megy egyik napról a másikra, ezért a legjobb, ha őszintén felméri, meddig kell elmennie a céljai eléréséhez. Ez lehetővé teszi, hogy az életéhez és céljaihoz igazodó utat alakítson ki.

Amikor a "világa" rendben tartásáról van szó, ebbe bele kell számítani a pénztárcáját is. Az emberek sok felesleges holmit helyeznek el a pénztárcájukban, ami szinte lehetetlenné teszi, hogy megtalálják azt, amire szüksége van. Kezdésként próbáljon meg egy kisebb pénztárcát használni. Próbálja meg megóvni a felhalmozódott szeméttől. Ezenkívül rendszeresen menjen át rajta, hogy megbizonyosodjon arról, hogy tiszta marad.

A belső erő felszabadítása olyan egyszerű, mint hinni magában. Az egyik első dolog, amit meg kell tennie, hogy felsorolja erősségeit és gyengeségeit. Ez a lista önmagában segít felismerni, hogy milyen erős és mennyi mindent tud tenni. A gyengeségek listájával pedig mindegyiken dolgozhat, hogy lassan elhatalmasodjon felettük.

Ha motivációt keres, használjon pozitív megerősítéseket. Pozitív megerősítések – például „Meg tudom csinálni!” - segít sok embernek megtalálni a szükséges gyors motivációt. Ezek segítenek abban, hogy magabiztosnak érezze magát; többre képes; és emberként tud növekedni. Használjon pozitív megerősítéseket, hogy az út minden lépésénél összpontosítson.

A kommunikáció kulcsfontosságú az egészséges élet és kapcsolatok fenntartásában. A kommunikáció egyik legjobb formája a bókolás másoknak. Túl gyakran találjuk magunkat a következő vitában vagy pletykakörben. Próbáljon ki valami újat a változás kedvéért. Tervezze meg, hogy bókokat osztogat, naponta kövesse nyomon, és nézze meg, hová vezet.

Javítson az életén – tanuljon meg hangszeren játszani! A hangszeren való játék csökkentheti a stressz szintjét, elősegítheti az ellazulást, és akár szórakoztatja is és a körülötte lévőket! Az új dolgok elsajátítása megőrzi a motivációt, megmozgatja az agyat, és a tanulmányok azt mutatják, hogy a tanulás segíthet a betegségek megelőzésében is.

Ha önsegítő tippeket keres a depresszió leküzdésére, fontoljon meg egy hosszú sétát egy barátjával vagy családtagjával. Nagyszerű megosztani gondolatait és érzéseit valakivel, és a tanulmányok kimutatták, hogy a testmozgás nagyszerű módja a depresszió elleni küzdelemnek.

Ha kissé levertnek érzi magát, próbáljon fehérjét hozzáadni étrendjéhez. Ez egy nagyszerű önsegítő tipp, amely növeli az éberségi szintjét anélkül, hogy bármilyen gyógyszerhez kellene fordulnia. Tartalmazza ezeket a zsírsavakat a természetes védekezés érdekében, hogy ne legyen éber, amikor szüksége van rá.

Amint azt ebben a cikkben felvázoltuk, nagyon sok erőforrás és lehetőség áll rendelkezésre, amelyeket az Ön igényei, preferenciái és általános stílusa alapján használhat. Ha ezeknek a tippeknek és forrásoknak bármely kombinációját alkalmazza, akkor sikeres lesz önsegítő küldetésében. Sok szerencsét!

1. négyes

2. pinot noir

3. badacsonytomaj étterem

4. négyes

5. badacsony programok

6. szürkebarát

7. syrah

8. kéknyelű