Tippek és trükkök az otthon egészséges vízvezeték-karbantartásának fenntartásához

Hányszor hívtál egy vízvezeték-szerelőre, csak azért, hogy egy drága díjat számítson fel egy egyszerű javításért, amelyet Ön maga is megtehetett? Ha valamivel többet tud a vízvezeték-rendszeréről, sok pénzt takaríthat meg. Olvassa el a vízvezeték-tippekkel foglalkozó cikket, amelyet felhasználhat.

Annak érdekében, hogy az otthonában lévő csövek ne fagyhassanak meg, soha ne hagyja, hogy az otthoni hőmérséklet fagypont alá kerüljön. Mindig szigeteljen az elemeknek kitett csöveket. Ha a csöveket körülvevő hőmérséklet bárhol a fagypont alatt van, ez a csövek fagyulását okozhatja. A legjobb esetben meg kell várni, amíg kiolvad, hogy a víz újra folyjon. Azt is felrobbanhat, ami sok pénzt és javítást igényel neked.

Vigyázzon egész évben többször a WC-re. Ellenőrizze, hogy vannak-e olyan szivárgások, amelyeket Ön esetleg nem észrevett; ezt megteheti úgy, hogy öt vagy hat csepp élelmiszer-színezőanyagot helyez a tartályba. Szivárgás esetén a szín fél órán belül beszivárog a tálba. Ez a folyamat segít feloldani egy kis problémát, mielőtt túlságosan ellenőrizetlenné válna.

A házat télibiztosnak kell lennie. A ház elhagyása előtt feltétlenül kapcsolja be a fő megszakítót vagy az elzáró szelepet. Mivel egy kis lyuk vagy torlódott víz gyorsan lefagyhat, és vezetékeket szakíthat és tágulhat, le kell engednie és ki kell nyitnia az összes kültéri és háztartási vízvezetéket.

Használjon szemetesét folyó hidegvízzel, hogy megőrizze a szemétlerakó pengéit. Forró víz használata a zsírt folyékonyabbá teszi, és problémákat okozhat, beleértve az eltömődéseket. Ügyeljen arra, hogy tisztítsa meg a pengéket egy kevés mosogatószer beadásával és hideg víz egyszerre folytatásával.

Ha a víz fekete színű lesz, akkor valószínűleg vas- és magnézium-problémája van a vízének. Vegye fel a kapcsolatot egy vízlágyító társasággal, és kérje meg őket, hogy jöjjenek ki, és értékeljék a vizet. Vízlágyító hozzáadásával képesek lesznek megoldani a problémát.

A hatékonyabb zuhanyfejek telepítése sok energiát takaríthat meg az energiafejen. A melegvíz fogyasztása többnyire a zuhany alatt történik. Ha energiatakarékos fejet használ a zuhanyzókhoz, évente több százot takaríthat meg a számláin.

Noha ártalmatlannak tűnik, soha ne burgonyahéjat végezzen a szemétgyűjtőn. Ennek a látszólag ártalmatlan ételnek a kémiai összetétele lehetővé teszi a burgonya sűrű, viszkózus anyaggá alakulását, amely maga elpusztíthatja az ártalmatlanítást, és ezzel teljesen használhatatlanná teheti.

Vannak esetek, amikor a vízvezeték-szerelő szolgáltatására van szükség. Számos vízvezeték-szerelési kérdés azonban könnyen megoldható, ha tudja, hogyan. Tudjon meg többet arról, hogy a vízvezeték működése hogyan takaríthat meg időt és pénzt a javítás során. Ne feledje ezeket a tippeket, és ezek sok fejfájást takaríthatnak meg Önnek, ha vízvezeték-problémákkal küzd legközelebb.