Tippek és trükkök egy nagyszerű horgásznaphoz!

 

A horgászat lehet hobbi vagy akár hivatás is, ami már évszázadok óta lenyűgözi az embereket. Az, hogy kimehet és könnyedén zsákmányt foghat, amit aztán ízletes ételként elfogyaszthat, nagyon jó móka! Ez a cikk részletesen ismerteti mindazt, amit tudnia kell ahhoz, hogy kimehessen és élvezze a horgászatot saját magának.

 

Az egyik legjobb tipp a horgászatban, amit valaki kaphat, az a türelem. A horgászat egy olyan hobbi, amely időt és elkötelezettséget igényel - valószínűleg lesznek olyan időszakok, amikor órákig vagy esetleg napokig el fog menni anélkül, hogy akár csak egy falatot is fogna. Ne hagyja, hogy ez zavarja Önt. Csak maradjon nyugodt és optimista.

 

Ha folyókban vagy tavakban horgászik, a legjobb hely a horgászatra az, ahol a víz sekélyebbről igazán mélyre vált. A halak ezeken a területeken keresik a táplálékot, és készen állnak arra, hogy kifogja őket. Legyen azonban óvatos, ha gázolva halad, mert megcsúszhat ott, ahol a vízszint változik.

 

A horgászatot mindig olyan csoporttal kell vállalni, akik megértik a csend fontosságát. Sok más sporttól eltérően a horgászat hosszú időt igényel, amikor egyáltalán nincs hang és nagyon kevés a mozgás.

 

Ha folyón horgászik, meg kell értenie, hogy lesz áramlás, amit követnie kell. A folyók több halas zónára vannak bontva, ahol úgy kell elhelyezkednie, hogy a legnagyobb mennyiséget foghassa. Ha olyan területen helyezi el a csónakját, ahol nyugodt a víz, az segít maximalizálni az eredményeit.

 

Mielőtt kimegy a vízre, győződjön meg arról, hogy van-e horgonya, amely megtámasztja a csónakját horgászat közben. Ennek a horgonynak elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy a csónakját lefelé tartsa, hogy az árapály ne vigye el. Fektessen be egy erős horgonyba, hogy erős alapot teremtsen a horgásztúráján.

 

Figyeljen a kibocsátott szagokra. Véletlenül átadhatja a kezén lévő parfümöt vagy más szagokat a használt csalinak, ami miatt az kellemetlen illatot vesz fel. Ha az illat átkerül a csalira, nem valószínű, hogy sok halat fog.

 

Ügyeljen arra, hogy kezét védje, ha kézi zsinórral szeretne horgászni. Egy pár néhány puha bőrkesztyű segíthet megelőzni a zsinór leégését. Az ujjak kivágása a második ízület körül biztosíthatja, hogy bármilyen más feladatot el tudjon végezni anélkül, hogy le kellene vennie őket.

 

Figyeljen az időjárásra. Várjon néhány napot egy vihar vagy hidegfront után. Ha a víz hideg, a halak a fenéken maradnak, és nem keresnek élelmet. Általában két nappal azután, hogy egy hidegfront áthaladt egy területen, a víz ismét melegedni kezd.

 

Ha műlegyes horgászatot folytat, válasszon a botjához illeszkedő zsinórt, függetlenül attól, hogy milyen méretű halra vadászik. Ha a zsinór és a botja nem illeszkedik egymáshoz, nem fogja tudni fejleszteni dobási készségét. Gyakran előfordul, hogy ha gondjai vannak a dobással, az azért van, mert a zsinór túl könnyű a botja működéséhez.

 

Ahhoz, hogy sikeres horgász lehessen, fontos megérteni, hogy a különböző halakat különböző csalik vonzzák. A harcsa például a nyers csirkemájat szereti, míg a keszegfélék bizonyos rovarokat, például a tücsköket. Nem valószínű, hogy olyan csalival fog halat, amely nem tűnik kulináris élvezetnek az arra úszkálók számára.

 

Akár soha életben nem horgászott még, akár már tapasztalt szakértő , az ebben a cikkben található tanácsok segíthetnek abban, hogy jobb stratégiát alakítson ki, ami több és nagyobb hal fogásához vezet. Fogadja meg az itt olvasott tanácsokat, és ültesse át a gyakorlatba, hogy minden horgásztársát elkápráztathassa!