Tippek, hogyan lehet fokozatosan javítani magadat

Az önsegítés egy olyan terület, amelyet túl könnyű figyelmen kívül hagyni, amíg nincs rá szükség. Akár előre gondolkodó ember vagy, aki minden lehetőségre fel akar készülni, akár már van egy problémád, amit le kell küzdened, jó ötlet megtanulni egy kicsit az önsegítésről. Ez a cikk néhány hasznos útmutatót ad a témában.

A legbölcsebb módja annak, hogy beindítsd az életed, és emlékeztesd magad arra, hogy mit tartasz nagyra, az, ha a saját halandóságodra gondolsz. A halál és az élet rövidségének mérlegelésével meghatározhatod, hogy mire szeretnél törekedni, és kivel szeretnéd tölteni az idődet. Ez baljóslatúnak és morbidnak tűnhet, de "a bölcsek megszívlelik".

nyitott kocsibeálló https://lampone.hu/eloteto-kocsibeallo
terasztető https://lampone.hu/teraszteto-teraszfedes-arnyekolas
terasztető ötletek https://lampone.hu/blog/teraszteto-teraszfedes-otletek-2-kiadas
előtető https://lampone.hu/eloteto-sophia-1600

 

Kezdd a napodat egy kis könnyed meditációval, imával vagy csendes gondolkodással. Ez segít abban, hogy jó lábbal kezdd a napodat, és megteremti az alapot ahhoz, hogy sok mindent elérj. Próbáld ki, és meglátod, mennyire más egy nap, ha a béke hozzáállásából közelíted meg.

Ha van egy nagy, elérhetetlennek tűnő célod, bontsd kisebb feladatokra. Egy hatalmas cél egyszerre történő felvállalása gyorsan nyomasztóvá válhat. Ehelyett bontsd a célt minél több apró, egyszerű feladatra. Ezután összpontosíts az egyes feladatok teljesítésére. Mielőtt észrevennéd, az összes kis erőfeszítésed összeadódik, és lehetővé teszi, hogy elérd a nagyobb célodat.

Tanuld meg szeretni magad - minden nap tölts három percet azzal, hogy a tükör előtt állsz, és olyan pozitív megerősítéseket ismételgetsz, amelyekre támaszkodva magabiztosságot, erőt és támogatást nyerhetsz. Az optimista szemlélet erőteljes eszköz, amely jelentős előnyökkel járhat az elme, a test, sőt a lélek számára is.

Miben vagy jó? A lehetőségeid maximalizálása fontos ahhoz, hogy egészséges és teljes életet élj. Elengedhetetlen, hogy ne hagyd, hogy pókhálók nőjenek a tehetségeidre, és ne hagyd, hogy a lehetőségek elszálljanak melletted. Állj ki, és kapcsolódjon be olyan tevékenységekbe és ügyekbe, amelyek megfelelnek hiánypótlásodnak.

A legtöbb ember nem tesz erőfeszítést arra, hogy másokat nyaggasson - ez csak úgy magától jön. Sajnos a zsörtölődésnek éppen ellenkező hatása lehet: neheztelést szül és feláldozza a termelékenységet. Lehet, hogy úgy találod, hogy a kéréseidet rendesen össze lehet foglalni egy egyszavas emlékeztetőben, ahelyett, hogy hosszasan szónokolnál arról, hogy mennyire dühös leszel, ha a házastársad elfelejt tejet venni a boltban. Lehet, hogy egyetlen szóra rövidíti le: "Tej!". Még ha ez egy apró változtatás is, nagyon gyorsan a lényegre térhet.

Ha az ingázási időt arra használod, hogy könyveket hallgatsz CD-n, az segíthet elütni az időt és kitágítani az elmédet. A regényektől az önsegítő témákig sokféle hangoskönyv áll rendelkezésre, amelyeket megvásárolhatsz vagy ingyenesen kikölcsönözhetsz a helyi könyvtárban. Bónuszként az olvasás, vagy akár az olvasás hallgatása bizonyítottan növeli a szókincset és okosabbá tesz!

Nézd meg, hogyan tudod elérni a céljaidat, és ennek alapján változtass. Tedd meg, amit meg kell tenned ahhoz, hogy elérd a céljaidat. Ha felmérted a céljaidat, és értékeled, mit kell tenned ahhoz, hogy elérd őket, meglátod, hogy elérhető közelségbe kerülnek, és könnyebben elérheted őket.

Ha egy bonyolult vagy nyomasztónak tűnő feladatot kisebb darabokra bontasz, sokkal könnyebben kezelhetővé válik. Ne tedd a céljaidat túl tágra vagy homályosra. Bontsd őket konkrét, elérhető darabokra, és ezeket szervezetten és fegyelmezetten dolgozd le. Nemsokára felnézel majd, és rájössz, hogy megmásztad azt a hegyet.

Önmagadat edzeni nagyszerű dolog, azonban önmagadra hallgatni még nagyobb dolog. Az önelemzés fontos része a személyes fejlődésnek, amennyiben hajlandó vagy megfontoltan kritikusnak és lelkes válaszadónak lenni. A hibáidból való tanulás majdnem olyan fontos, mint az, hogy hogyan cselekszel e tudás alapján.

Tartsd távol az összes negatív gondolatot az elmédből. Mivel a stresszt többnyire a boldogtalan gondolatok okozzák, a gondolatok kizárása az elmédből segíthet abban, hogy ellazulj, és ezáltal jobban érezd magad. Próbálj meg visszaemlékezni a múltadból a boldog időkre vagy a jelenlegi életed pozitív dolgaira.

A környezeted megváltoztatása lehet a kulcs ahhoz, hogy boldogabb legyél. Ha olyan helyen tartózkodsz, ahol sok az erőszak, vagy olyan környéken, amely lehangol, az csak lefelé húz. Fontos, hogy olyan biztonságos környéken élj, ahol kedvedre jöhetsz-mehetsz, és nem kell aggódnod a környezeted miatt.

A tapasztalat a tanító, a belátás azonban a jutalom. Tanulni kell a hibákból, a kudarcokból és még a sikerekből is, hogy jobban megértsd, hogyan lehetsz sikeres a jövőben. A tapasztalatoknak ez az alapja nemcsak tanít, hanem hamarosan a múltbeli sikerek alapján az eredmények belátásához vezet. A múlt ismerete alapján eredményt várni sokkal jobb, mint reménykedni.

Tegyél lépéseket még ma. Sok embernek vannak céljai és álmai, de elhalasztják azokat "egy jobb időre". Itt az igazság: nincs jobb idő, mint a mostani. Ha akarsz valamit, tégy egy kis lépést felé még ma. Nemcsak büszke leszel arra, hogy valóban elértél valamit, hanem annyira jól fogod érezni magad, hogy még többet akarsz majd tenni.

Egy nagyszerű tipp, ami segíthet a személyes fejlődési céljaid elérésében, hogy ne tegyél mindent egy lapra feltéve. Ha csak a fejlődésed megszállottja leszel, türelmetlen leszel, és elveszítheted a motivációdat. Próbálj meg sok különböző dologra koncentrálni, és ne csak a célodra.

Nem baj, ha a családra és a barátokra támaszkodsz a szükség idején. Az emberek gyakran hagyják, hogy egy rossz helyzet még rosszabbá váljon, mert túl nagy büszkeséget éreznek ahhoz, hogy a családjuk és a barátaik lássák, amikor gyengék. Ha beszélsz a családoddal és a barátaiddal a problémáidról, jobban fogod érezni magad.

Annyi lehetséges önsegítő rutin létezik, ahány ember van a világon. Az egyetlen módja annak, hogy jó eredményeket érj el a folyamatból, ha olyan rutint szabsz magadnak, ami illik hozzád. A cikk bármelyik tippje segíthet neked abban, hogy segíts magadon. Ne aggódjon azok miatt, amelyek nem tűnnek hasznosnak; koncentrálj arra, hogy a legtöbbet hozd ki azokból, amelyek hasznosnak tűnnek.